Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2021 20:43 - Българската азбука е свещена - на български език от небето е свален Късният дъжд, Светлината на Страшния съд
Автор: blagovesteliseev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3772 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 24.05.2021 20:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
24-ти май е повод да поздравя всички читатели на блога с един откъс от Божието Слово, в който Бог казва прекрасни неща за българската азбука. 
Българската писменост е свещена, защото в наши дни на български език от небето е свалено огромно по обем Слово - наричано в Библията Светлина на Съда, скрита манна, огън от олтаря, доброто вино и доста други. Това е Слово равностойно от Библията. То има за цел да подготви човечеството за оставащите малко години живот до първото възкресение.
Затова обичайте и се отнасяйте с благоговение към тази свещена азбука.
В следващите години много хора ще учат български за да могат да четат в оригинал.
 http://slovosvetlina.com/?p=26066

„Чрез Кирила и Методия се даде азбуката на славянските народи, за да се чете Словото на роден език, чрез Паисий Хилендарски се връчи Историята, пробуждаща духа на народа за национална и духовна свобода. Левски бе употребен свише да вдъхне Бог вяра в сърцата в собствените духовни и физически сили на поробения народ, а девицата Райна Княгиня със собствените си ръце уши знамето на свободата и го развя с дръзновение над поробената си земя!   

Попитайте сега защо е таз голяма милост над България и нейната педя земя. Сам Дух Святи ще ви изяви таз велика тайна Божия. Още от нейното създание в изхода й велик към постоянно обитаемата земя, Бог е бдял над нейното оформяне и като птица пазел е нейното израстване. 

Още с Кирил (Константин) и Методий, чрез учениците им Климент, Ангеларий Бог посети реално видимо България и й дари Своите писмена, които тя, в своето незнание, като изкусна везба вшиваше и втъкаваше в своите одежди и пред Небето ги явяваше като велики дарования – Божии бъдещи слова. А усетила тя полъха на духа Света, България грабна писмената и в четма ги нарисува, за да има на свой език служения свещени пред Небеса. И във всичките борби за народни правдини Бог е бдял над нея и народа й съхранявал, чрез съсъди на вярност родолюбие развивал и я окрилявал. Пред целия земен свят явява се тя, България – християнка, земя, раждала синове и дъщери, държали буден духа й. Как народът български петстотин години тежко отоманско рабство е претърпял? И пак светилникът й на вяра не е угаснал. Макар че звяр лъжепророк и лъжеучител над нея е владял, кървави реки са текли от нейните святи гърди. Вярата си свято опазила бе тя, защото Бог Всемогъщ я е водил за ръка и е воювал за нейната свобода. Чрез вяра в Христа народът е устоявал и живи победи е записвал като знамения и чудеса, за да останат вечни свидетелства за вярата на минали пред огнената пещ поколения за бъдещото нейно население.   България с вяра жива свидетелствено е извървяла трънлив път сред Земя за слава и величие Божие. И ще отрече ли някой, че с вяра е устояла и не се е претопила, а като народ и нация се е запазила? Защо Всемогъщият Бог назова България ”педя земя”? Да! Бог й даде нейните принадлежащи граници и спря се Дух Святи на Охрида син и там заби знамето Си! И великият Бог каза: ”О, чада, таз страна граници няма на Земя. Тя ще преброди земната кора, ще вее Знамето трибагрено на вяра в кръвта на Христа, ще реве Лъвът от Юдиното коляно пред световното лице, а звездата сияйна ще свети и пътя ще озарява на спасение.“ 

„В славяните благоволих! Кирила и Методия употребих и като българи изявих!“               

„Елате, ангели крилати, свийте на удостоение венци! Елате, Войнство строено и свийте от полски жасмини, здравец и теменуги, незабравки сини венец и на България в удостоение поставете чрез стражите – нейни съдби, че тя Ми е в десница чрез Кирила и Методия, Наум, Климент и Ангеларий, озарени в съдби, Славянката Моя – единна, Паисий, Левски, Ботев и мнозина, хиляди по хиляди герои. Това са Мои издигнати стълбове и врати за нейните правдини!“
„Ела, любима Моя, с фустан, извезан от любовта, от четмата и писмата български. Ела, любима Моя, ела, в Предела те каня, сред полята росни плъзнали са стада, блеят агънца пред Небеса, но ножът коварен не щади ги сред Земя. А ти, вярна Моя, вярна Ми бъди! Ела кат войн смел да те препаша през чресла. Двуостър нож полагам ти в уста. Яхни жребеца бял, ще обиколим Земя, сред нощ тъмна ще летиш и знамето си бойно ще вееш. Вест съдбоносна съдебна ще разнесеш над пет континента земни, семе ще посееш! Ела, любима Моя невясто, Аз те зова чрез стражите ти верни, обкръжили съдба! Ела, сред Предела подали сме си ръка. Ти – в чин ”Рила”, Аз – ”Пирин”. Окръжили са ни Стражи смели. Яхни жребеца бели, ела, Земя ще обиколим, Вест съдебна ще оповестим.“




Гласувай:
9



1. dobrodan - Яхнахте ли жребеца бял
10.06.2021 09:43
откъм долната му страна, яхнахте ли го?
цитирай
2. blagovesteliseev - Разнасянето на съдебната вест е главното събитие за човечеството
10.06.2021 10:48
dobrodan написа:
откъм долната му страна, яхнахте ли го?

В оставащото малко време до края на живота на земята това е основната задача. Конят е символ на Святия Дух и силата, с която води народа си. Виж и колко интересно е как през вековете във всеки детайл в България Бог е вложил духовен смисъл. Кончето с белия мрамор е символ на Исус Христос.
цитирай
3. dobrodan - Никъде и никога Исус не е отъждествявяван или оприличаван
10.06.2021 11:07
на кон. Бил той и бял. Светият дух пък още по-малко.
В Индия царицата е трябвало да си напъха на белия кон оная работа в оная й работа.
Егати светия конски дух?
Никой не е влагал нещо свещено в Дунавска България. Земя като земя и народ като народ.
Търсите под нереза теле и ще го намерите. Обещал съм.
цитирай
4. blagovesteliseev - Никой според теб, но не и според Бога
10.06.2021 14:51
Трябва много да държим на годината 681 като година на създаване на настоящата ни държава. Какви други е имало преди е страничен въпрос. 681 година е година, с която Бог обяснява всички пророчества в Библията. Най-лесно за разбиране е това за 1300 и 35. От 1948 в продължение на 35 години Бог е изливал от небето Късният дъжд, който е последната светлина от небето за човечеството и неговата подготовка за края и новото начало - възкресението на праведните. http://slovosvetlina/?p=26534
цитирай
5. dobrodan - Ти
10.06.2021 18:09
откога си приказваш на you с бога?
Някой друг бог няма ли да попиташ? Рама, Кришна, Буда, Удай, Зевс..........около 5000 парчета са по едни сметки.
Много бира е изпил богът ти. 35 години.....не е шега работа :).
Май вече те питах дали живите също могат да възкръснат. Или преди това бог ще трябва малко да ги поубие :):):), за да ги възкреси после.
Доста идиотска ситуация, не мислиш ли?
цитирай
6. blagovesteliseev - Защо да питам умрелите? Чувал ли си за писмо от умрял?
14.06.2021 16:32
Рама, ивша, Кришна, Буда са умрели. И Муха ммед и той. Наистина не е шега. за 35 години от небето е излято огромно по обем Слово, късния дъжд. То е изобилно. Последно. Единственото важно за човечеството за да се подготви за първото възкресение и мъките дотогава.
dobrodan написа:
откога си приказваш на you с бога?
Някой друг бог няма ли да попиташ? Рама, Кришна, Буда, Удай, Зевс..........около 5000 парчета са по едни сметки.
Много бира е изпил богът ти. 35 години.....не е шега работа :).
Май вече те питах дали живите също могат да възкръснат. Или преди това бог ще трябва малко да ги поубие :):):), за да ги възкреси после.
Доста идиотска ситуация, не мислиш ли?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blagovesteliseev
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 231097
Постинги: 69
Коментари: 210
Гласове: 1799
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031