Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: skarif Категория: Други
Прочетен: 884667 Постинги: 766 Коментари: 468
Постинги в блога от 27.12.2014 г.
27.12.2014 19:44 - "Арете"...
"Добродетел", поне в съвременния език, е почти напълно морална категория; арете, от друга страна, се използва при всички категории и просто означава "съвършенство". (...) Арете включва уважение към цялостността или единството в живота и произтичаща от това неприязън към специализиране. То включва презрение към квалификацията или по-скоро- много по-висока идея за квалификация. Умение не в една област на живота, а в самия живот. (...) Платон не се е опитвал да унищожава арете. Той го е запечатал; направил е вечна, постоянна идея от него; превърнал го е в твърда, неподвижна, безсмъртна истина. Направил е от арете доброто, най-висшата форма, най-висшата от всички идеи. Тя е подчинена само на самата Истина, в един синтез на всичко дотогавашно." 

"Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет", Робърт М. Пърсиг
Категория: Лични дневници
Прочетен: 563 Коментари: 0 Гласове: 2
Чувствах се толкова лек в утринната светлина. Когато бе сезонът на любовта, аз преминавах. Оглеждах се за неприятности и за тръпката на преследването. Любовта ме гледаше очи в очи, лице в лице. Едно докосване трябваше да ми каже да опитам и да разбера. Любовта винаги беше дълъг изстрел към хазартен мъж с хвърляне на зара, момиче, хвърлих го назад. Сега мисля за теб ден и нощ, нощ и ден.   Не знаех, че беше любов. Не знаех, че беше съдба. Не знаех, че беше вик на съдбата. Кажи ми, че никога не е твърде късно. Бях твърде сляп, за да видя, когато отвръщах на удара. Ти беше всичко, от което се нуждаех. Не знаех, че беше любов.   Не бях сляп за магията, ти мислиш, че съм упорит. Да се върнем в бурята не е достатъчно добро. Продължавам да се опитвам да те разтърся, но няма начин. Сега мисля за теб ден и нощ, нощ и ден.   Не знаех, че беше любов. Не знаех, че беше съдба. Не знаех, че беше вик на съдбата. Кажи ми, че никога не е твърде късно. Бях твърде сляп, за да видя, когато отвръщах на удара. Ти беше всичко, от което се нуждаех. Не знаех, че беше любов.   Тези луди нощи на границата направиха най-доброто да бъда свободен. Стоях сам, просто затворник. Никога не узнах, че ти държеше ключа.   Не знаех, че беше любов. Не знаех, че беше съдба. Не знаех, че беше вик на съдбата. Кажи ми, че никога не е твърде късно. Бях твърде сляп, за да видя, когато отвръщах на удара. Ти беше всичко, от което се нуждаех. Не знаех, че беше любов. 
Категория: Музика
Прочетен: 474 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.01.2015 18:48
27.12.2014 19:09 - Survivor - Is This Love
Бях чувал да говорят за сляпа преданост. За влюбени в добро и зло. За живот, докоснат с истинска емоция, за вярност чак до горчивия край.     Сега трябва да призная, че историята е интересна. Изгубих твърде много любови. Виждал съм всичката болка, която утринта може да донесе. Трябва да докажа на себе си. Това е повече, отколкото мога да понеса. Можеш ли да ме убедиш, че не е просто физическо привличане?   Любов ли е това, което чувствам? Любов ли е това, което ме държи буден цяла нощ? Любов ли е това, което чувствам? Любов ли е?   Толкова много нощи в сляпо объркване. Изминах линията на любовта. Протягаме ръце в разочарованието, когато една нощ не е достатъчно близо. Сега, искам да знам, че за пръв път в живота ми съм сигурен какво утрешният ден може да донесе. Чух всички твои думи, мога да ги взема присърце. Сега, погледни ме право в очите, защото тази вечер е нощта, в която трябва да се запитаме дали е точният момент.   Любов ли е това, което чувствам? Любов ли е това, което ме държи буден цяла нощ? Любов ли е това, което чувствам? Любов ли е?   Преминавах тези мръсни улици, заблудени алеи, където стойността на любовта премина в други ръце. Всички докосвания- не чувстваш. Имам нужда да знам, че там има някой, когото го е грижа. Би ли била ангелът- отговор на моята молитва?   Любов ли е това, което чувствам? Любов ли е това, което ме държи буден цяла нощ? Любов ли е това, което чувствам? Любов ли е?     
Категория: Музика
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 05.01.2015 15:41
Търсене

За този блог
Автор: skarif
Категория: Други
Прочетен: 884667
Постинги: 766
Коментари: 468
Гласове: 1662
Календар
«  Декември, 2014  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031